Jedna kutija sadrži 30 doza.
1 doza sadrži 2 kivete, svaka po 15 ml,
zajedno izmješane.

Farmaceutski oblik: Tekućina za ispiranje usta. Vodena otopina. Caphosol je pripravak koji se sastoji od dvije odvojeno pakirane vodene otopine, fosfatna otopina (Caphosol A) i otopina kalcija (Caphosol B) koje, pomiješane u istom omjeru, daju prezasićenu otopinu iona kalcija i fosfata.

Sastav: Natrijev hidrogen fosfat 0,032, natrijev dihidrogen fosfat 0,09, kalcijev klorid 0,052, natrijev klorid 0,569 i pročišćena voda qs (% w/w)

Djelovanje: Caphosol je otopina elektrolita osmišljen za vlaženje, podmazivanje i čišćenje usne šupljine uklju- čujući i mukozu usta, jezika i gornjeg dijela ždrijela.

Indikacije: Caphosol se primijenjuje kod suhih usta i gornjeg dijela ždrijela (hiposalivacija, kserostomija), bez obzira na uzrok  i bez obzira da li je to stanje trenutno ili trajno. Caphosol je indiciran i kao dodatak standarnoj njezi usne šupljine u prevenciji i liječenju mukozitisa koji može biti uzrokovan radijacijom ili visokim dozama kemoterapije. Ublažavanje suhoće oralne mukoze je u ovim stanjima povezano sa ublažavanjem boli.