SASTAV
1ml sadrži:
Dekstranomer 50 mg
Hijaluronska kiselina, stabilizirana 15 mg
Fiziološka otopina natrij klorida q.s.

OPIS
Deflux® je sterilan, visoko viskozan gel dekstranomerskih mikrosfera i stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla, koji čine biokompatibilni i biorazgradivi implantat za terapiju stres urinarne inkontinencije i vezikouretralnog refluksa. Stabilizirana hijaluronska kiselina djeluje uglavnom kao nosač, ostavljajući mikrosfere dekstranomera na mjestu implantata. Vezivno tkivo domaćina ih postepeno okružuje. Deflux® je dostupan u štrcaljkama sa sadržajem 1ml.

INDIKACIJE
• Stres urinarna inkontinencija, kao posljedica slabosti sfinktera uretre. Preliminarni klinički podaci ukazuju da Deflux® može biti učinkovit za terapiju stres urinarne inkontinencije, kao posljedice hipermobilnosti uretre.
• Vezikouretralni refluks

NAČIN PRIMJENE I DOZIRANJE
Za pravilni odabir pacijenta potreban je temeljit pregled i procjena pacijenta prije primjene. Pacijenta treba obavijestiti da Deflux® možda neće dati trajni terapijski rezultat i da će možda biti potreban dodatni postupak kako bi se postigao i zadržao terapijski učinak.
Deflux®smiju primjenjivati samo kvalificirani liječnici ili kirurzu, iskusni u radu s cistoskopom i obučeni za metode suburetralnog ili intrauretralnog injektiranja
(sa Deflux®-om ili drugim materijalima).